Védhető az építés alatt álló ingatlan is.

Épülő társasházakat fosztogatnak. Szinte hihetetlen, hogy a betörők mi mindent megtesznek azért, hogy könnyen értékesíthető fémhez jussanak, vagy nagy értékű szerszámokat zsákmányoljanak.

Egy nagy társasházépítkezésen még az átadatlan, de már felszerelt, bebútorozott, klímával és fűtőtestekkel felszerelt lakás ablakát feszítették fel a betörők. A lakás kifosztásával, a radiátorok leszerelésével nem érték be. Az ajtót is kifeszítették a lépcsőház felé, majd a társasház több lakásába is bementek. Amit értek, vittek. Döntően könnyen értékesíthető fémből készült tárgyakat, vagy nagy értékű szerszámokat. Nem csak a lakások tulajdonosai, de az építtető is komoly kért szenvedett.

Mindez megelőzhető lett volna, ha az építkezés költségéhez, az ott található berendezések árához képest elenyésző árért igénybe veszik a Patent Videokontrolt, vagy a Patent Távfelügyeleti szolgáltatását. Az előző képes egy egész kerítéssel is védett építkezést megfigyelni, riasztani betörés esetén, az utóbbi pedig még akkor is kiépíthető, ha nincs még az áram bekötve a lakásokba.