A myPatent egy a Patent Csoport által kifejlesztett, Magyarországon egyedülálló szolgáltatói felület, amely a Patent Security Cégcsoporthoz kapcsolódó megrendelők és beszállítók részére számítógépen és okos eszközökön egyaránt használható ügyfélkapu. A myPatent fejlesztésében a KKV Start pályazati lehetőség komoly segítséget jelentett.

Főbb funkciók:

  • szerződés egyes adatainak megtekintése, módosítási igény elküldése
  • távfelügyeleti szerződés főbb funkcióinak módosítása
  • számlanyilvántartó
  • számla részletes adatai
  • számlafizetés a Barion segítségévvel
  • üzenetküldés
  • egyéb szolgáltatások megrendelése
  • adatmódosítási kérelem

Hasznosulás

A myPatent applikáció bevezetése fenntarthatósági, környezetvédelmi, gazdaságossági, hatékonysági  területen hasznosult. A fenntarthatóságot, a céges ügyfelek közötti elszámolásban biztosítja az app, amely gyorsan elérte a közel 3000 es felhasználószámot.  Az app biztosítja a közel ezer fős belső munkavállalói adat ellátást is. E kétterület papírmentessége, információgyorsasága erősíti a jelölt területen azt, hogy a KKV-start pályázat eredményes volt, és segített egy versenyképességet is erősítő applikáció létrehozásában. (Ilyen gazdag tartalmú applikációval a kutatások alapján egyetlen hazai cég sem rendelkezik.) A környezetvédelmi szempont a pályázó cégnél központi kérdés.

Ezért is örömteli az, hogy az irodamunka és a felhasznált környezetromboló alapanyagok ráfordítási hatásfoka nagyban javult az applikációval. A gazdaságossági szempontok, melyek alapvetően erősítik az előbb felvázolt két terület, az applikáció bevezetése után két évvel már jól érezhető eredményt hoztak, amely a befizetések, a szolgáltatások számának növekedése és az ügyfélszám bővülés területén jelentkeztek. A mypatent applikáció közvetlenebbé, egyszerűbbé tette a megbízó és a megbízott közötti kapcsolatot. Hatékonyabbá, egységesebbé tette munkánkat, és azzal, hogy kapcsolódik a felhasznált SAP vállalatirányítási rendszerhez, és etikus hekkerek által is átvizsgáltan adatbiztos, ügyfélbarát rendszer alakult ki. A myPatent fejlesztés úttörő a vagyonvédelmi piacon, ezáltal inspiráló a többi hasonló cég számára arra, hogy fejlesztésekkel, hatékonyság növeléssel, innovációval gyorsabb haladás elérhető.

Az applikáció fejlesztését bemutató képi megjelenések