A Patent nagyon fontosnak tartja, hogy a rendezvénybiztosításoknál minden megrendelő legnagyobb megelégedésére a lehető legnagyobb diszkrécióval lássa el munkáját.

Ma már korántsem elég, ha egy-egy rendezvényen a szervezők a kapuba állítanak egy vagy két szekrényméretű óriást. Egyrészt az óriások ideje lejárt, helyüket átveszik a felkészült és képzett biztonságtechnikai szakemberek. Ők azok, akik már nemcsak méretükkel, de a szakmájukban átélt tapasztalattal és a folyamatos továbbképzéseken megszerzett tudással vannak felvértezve. Másrészt a rendezvények biztosítása nem elég, ha megáll a rendezvény bejáratánál. Számos helyen a belső terekben is szükség van arra, hogy a security-üzletágban jártas emberek segítsék megoldani a problémás helyzeteket.

A Patent munkatársai egyenruhájukat mindig a rendezvénynek megfelelően választják meg a stílusos és elegáns öltönytől kezdve a lezserebb, de nem túl sportos, nyakkendővel viselt fehér egyeningen át, a bakanccsal hordott gyakorlóig. A patentos biztonságiak beleolvadnak egy-egy rendezvény környezetébe, de mindig jól láthatóak lesznek, amint egy kis probléma is jelentkezik, legyen az technikai vagy éppen személyes jellegű.