Vajon milyen lenne egy éjszakát egy bevásárló központban tölteni? Sok filmes rendezőt megihletett már ez a gondolat, az élet pedig, mint korábban oly’ sokszor már, nem rég tényleg tudott mozis jelenteket produkálni. Megtörtént események alapján…

Pár napja a kora esti órákban jelzés érkezett egy közért Ajax riasztórendszerén keresztül a Patent központi diszpécserszolgálatára. Természetesen az elfogók nem késlekedtek, azonnal a helyszínre indultak. Két perc alatt meg is érkezett a jól ismert patentos autó a bolt elé, amelynek ajtaját nyitva találták. Belépés után észrevették, hogy egy férfi kedélyesen válogat a polcok között. Láthatóan megijedt a határozott kiállású patentos elfogóktól, akik rögtön kérdőre vonták őt. A válaszra amit kaptak nem számítottak.

A férfi riadt hangon csak annyit mondott, mivel az ajtó nyitva volt, és a tábla is ezt jelezte, azt gondolta hogy az eladó éppen csak hátra szaladt, és ez idő alatt ő összeszedi a dolgokat, amikre szüksége van. Mivel a patentos elfogók már sok mindent láttak, fenntartással kezelték az első hallásra hihetetlennek tűnő sztorit, és azonnal a helyszínre hívták a hely tulajdonosát.

Miután a boltos ellenőrizte, hogy nem hiányzik semmi a készletből mindenki megnyugodott, és egy megkönnyebbült mosollyal nyugtázta az esetet. Ez a sztori is jól mutatja, vannak köztünk jóhiszemű, rendes emberek, de ennek ellenére sem szabad elfelejteni, hogy az ördög nem alszik. Jobb félni, mint megijedni. Az Ajax rendszer, a diszpécserek, és a patentos elfogók ismét jól vizsgáztak.