A Patent Távfelügyelet területi igazgatója, Trulik Marietta adott interjút a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarának. Az igazgatónő a következő három dologra hívja fel a figyelmét, a 21. századi biztonságra vágyóknak:

1. A vagyonvédelmi elemzés minden szolgáltatónál ingyenes. Ezt érdemes elvégeztetni, hiszen csak a lehetséges veszélyekre hívja fel a figyelmet, nem jelent elkötelezettséget. Olyan szolgáltatótól kérjenek ajánlatot, amelyik látható, ismert. Nézzék meg irodáját, honlapját, hiszen már a vagyonvédelmi tanácsadás is bizalmi kérdés.

 

2. A modern és dizájnos technikai berendezések fontosak, és ma már elvárás egy mozgásérzékelőtől, infra sorompótól, kamerától, hogy szép, esztétikus legyen, és okostelefonról lehessen követni mi történik a védett objektumban, ám vész esetén csak egy kivonuló, akár fegyveres járőrszolgálat tud segíteni. A technika pusztán önmagában nem véd.

3. A vállalkozásoknak, ha biztonságban akarják tudni értékeiket, nem nagy befektetés egy vagyonvédelmi rendszer. A legtöbb korszerű csomag akár 0 forintért is elérhető, a havi díja pedig alig több két mozijegy áránál.