A Patent Csoport elkötelezett abban, hogy segítsen azoknak az intézményeknek, amelyek a közösséget segítik, szolgálják. A mosonmagyaróvári Hospice-Segítő Kéz Alapítvány minden évben számíthat a Patent támogatására.

Az alapítványnál nehéz körülmények között, de minden erejüket és hitüket beleadva a munkába, a nemzetközi hospice mozgalomra jellemző szellemiségnek megfelelően, a már csak tüneti kezelésben részesíthető, gyógyíthatatlan – elsősorban daganatos – betegek testi és lelki szenvedéseinek enyhítésével foglalkoznak, az emberi méltóság megőrzését tartva elsődlegesnek. Óriási és fontos munkát végeznek, úgy, hogy a támogatottságuk, a normatív pénzeik, ugyancsak kevesek a feladataik ellátásához. Az alapítvány vezetője, alapítója Dr. Bodnár Mária Milkovics Lászlótól, a Patent Távfelügyelet ügyvezetőjétől vette át az alapítvány részére az adományt. Egy cég egy adománya kevés, ám ha többen észreveszik azt, hogy milyen célt, milyen módon tudnak támogatni, akkor már összeállhat az a segítség, amely hosszabb távon is erősítheti a hospice ház működését.

A doktornő a megyei Príma gálán kapott elismerést. Mivel az nem járt pénzzel, de annál nagyobb nyilvánossággal, a gálán résztvevő vállalkozások is jelentős összeget adtak össze a Segítő Kéz Alapítvány számára. Kevesebb jelenjen meg