A Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány a héten Győrött a Patent Csoport székházában tartotta év végi kuratóriumi ülését. Az 1998-ban Pálfalvi Gábor sportújságíró, sportvezető által alapított civil szervezet tagja Győr város több olimpikonja, prominens helyi gazdasági társaság tulajdonosa, vezetője, sportújságírók, volt levéltár és múzeum igazgató.

Az alapítvány, mely egyben a Magyar Olimpiai Akadémia oszlopos tagja is, immár huszonnégy esztendeje szívügyének tartja, hogy a város legeredményesebb sportolóinak sikereit minden esztendőben értékelje, majd méltóképpen megünnepelje és tisztelegjen Győr büszkeségei, sportcsillagai teljesítménye előtt.

A Patent Csoport székházában tartott összejövetelen, amelynek házigazdája Kocsis Róbert, a Patent Csoport vezérigazgatója, a kuratóriumban a kajak – kenu sportágat képviselő egykori válogatott kenus versenyző és sportvezető volt, 2022 legkiválóbb sportolóinak eredményeit értékelték.

A grémium tagjai ezúttal is hat kategóriába rangsorolták az idei évben kiemelkedő teljesítményt nyújtott győri sportolókat. A nők és a férfiak mellett a klasszikus, valamint az egyéni sportágak csapatversenyeinek legjobbjai kerültek górcső alá, de az edzők eredményességi listájának kijelölése is éles vitát hozott. Ahogyan a 2001 óta átadásra kerülő „Az év felfedezettje” díjra jelöltek névsora. Több kategóriában egy – egy szavazat dönt az egyik, vagy a másik sportoló javára, hogy egyáltalán felkerülhet – e a képzeletbeli dobogóra.
Az alapítvány – az országban is egyedülálló civil díja – a Győr Sportjáért Életműdíj, melyet 1999-ben alapítottak, s amelyet évente egy a város sportéletében kizárólag társadalmi munkában kiemelkedő munkát végző sportvezető, edző vehet át.