Éjfél alig múlt el pár perccel, amikor a videó-távfelügyelet hőkamerái riasztottak. A Patent diszpécser központban életre kelt a gépkocsitárolót figyelő kamera képe.
Jól látható volt, hogy egy férfi mászik át a kerítésen, és az új járművek felé veszi az irányt. A bűnözők már tetemes károkat okoztak az ehhez hasonló telephelyeken rongálással, lopással. A diszpécser azonnal riasztotta a fegyveres elfogókat, akik pontosan hat perc alatt értek a helyszínre, hogy megvédjék a Patent megbízójának személy és vagyonbiztosságát.
A télközép enyhe időjárása, a keveredő hideg légáramlatokkal ködös homályba fullasztotta a telephelyet. Szerencsére a hőkamerák és az elfogószolgálat okostelefonjai, amelyek szintén felszereltek hőkép detektorral, gyorsan megtalálták a férfit. Egy több tízmilliós autó mellett guggolt. Mintha el szeretett volna bújni, de nem sikerült. Az elfogók bekerítették és semmi esélye sem volt. A behatolás tényét rögzítették a kamerák, a hátizsákban talált extra szerszámok pedig megerősítették a tényt, nem a jó szándék vezette, amikor bemászott a kerítésen. Bár a férfi próbálta tettét azzal magyarázni, hogy őt az országúton kirabolták, és csak ezért szeretett volna egy kis „segítséget” a lezárt telepen az éjszaka közepén. A kirabolt betörő mesét senki sem vette be.

A Patent videó-távfelügyelet és a kivonulószolgálat ismét jelentős anyagi károkozást előzött meg hatékony, gyors beavatkozásával!

*A Patent Sztorikat a valóságban megtörtént események inspirálták, ám leírásukban alkotói szabadság érvényesül.