Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

Elektro-kémiai üzletvédelem

A legmodernebb, legújabb fejlesztések a vagyonvédelemben.

A SelectaDNA Spray riasztó egy nagyon hatékony betörő elrettentő eszköz, amit kereskedelmi egységekben lehet használni. DNS festéket használva lehetővé teszi, hogy összekössék a rablást az elkövetővel, ezáltal eredményesen csökkentve a betörések és betöréses rablások számát.

Mihelyt aktiválták, a DNS spray lefújja az alatta elhaladó elkövetőt egy DNS tartalmú festékanyaggal. A festékben van még UV pigment is, hogy jól felismerhetővé tegye a tettest és letagadhatatlanul összekösse a bűntett helyszínével. Ezután a bőrről, testről vagy ruházatról vett minta alapján a rendőrségi laboratóriumba elemzésre lehet küldeni az anyagot, és így bizonyítani lehet, hogy az illető ott volt-e a helyszínen. Az UV és DNS nyomok hetekig rajta is maradnak a tettesen.

A Rendőrség rutinszerűen nézi a SelectaDNA nyomokat akár a vizsgálati fogságban lévő embereken és ha találnak valamilyen nyomot, az segít nekik a bizonyításban. A Rendőrség rögtön felismeri így az elkövetőt és használható bizonyítékot is kap a kezébe.