Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

Kopasz Bálint olimpiai bajnok Tokióban!

Gratulálunk Bálint! Büszkék vagyunk rád!

Kopasz Bálint új olimpiai csúccsal aranyérmes, Varga Ádám nagy csatában második lett 1968 után ismét magyar olimpiai bajnoka van tehát a „királyszámnak" a férfi K-1 1000 méternek. Ráadásul ebben a számban még sosem állhatott fel egy nemzet két versenyzője a dobogó első két fokára. 2021-ben augusztus 8-án. Kopasz Bálint a Graboplast VSE versenyzője. Teljesítményére méltán lehetnek büszkék egész Magyarországon, de a folyók városában különösen. A sportoló az elmúlt években szinte mindent alárendelt a felkészülésnek. Edzője édesanyja volt. Kopasz Bálint az indexnek így nyilatkozott a futam után: „Felemelő érzés, hogy olimpiai bajnok lettem, jó érzés volt látni édesanyám arcán az örömöt. Ő készített fel, mindennap ott volt mellettem, mindent megadott ahhoz, hogy eljussak ide. Köszönet illeti a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget, amely nagyon kitett magáért, az olimpia alatt különösen. Nagyon köszönöm a szurkolást és a biztatást mindenkinek! Elmondhatom, hogy Európa-bajnok, világbajnok és olimpiai bajnok vagyok K-1 1000 méteren. Ennél többet nem is akarhatok."

Kopasz Bálint a győri Graboplast VSE versenyzője magabiztosan és gyönyörűen versenyezve nyerte meg az 1000 méteres kajak egyes döntőt Tokióban. A versenyző és az egyesülete munkáját a Patent Csoport kiemelt támogatóként segítette. Az egyesület elnöke, a Patent Csoport vezérigazgatója a sikerhez kapcsolódva elmondta: Győr nagyszerű adottságokkal bíró város, ahol sokan dolgoznak azért a sportban is, hogy világszerte megismerjék a település értékeit. A világversenyeken való éremszerzés nagyon kemény munkával, céltudatos edzésekkel érhető csak el. Ám ezek mellé kell a támogatói háttér. A jó egyesület, a szponzorok, a szakvezetés. A győri egyesületben rengeteg fiatal edzett eddig is. Egy győri olimpiai arany fokozhatja a kedvet, és a magyar olimpiai siker sportág, a tovább erősödhet a folyók városában. Eddig is kicsinek bizonyult a sok-sok gyerek, ifjúsági és felnőtt sportoló, a szabad idejükben sárkányhajózó, sup-al edző fiúk és lányok számára a régi Rábca és a Mosoni-Duna találkozásánál a vízitelep, de az ilyen példaértékű olimpiai aranyak után még inkább így lehet. Ráadásul, és el ne kiabáljuk, a két kiváló kenus, akik a Patent egyénileg is támogatott versenyzői, még ezután szállnak vízre. Köszönjük Kopasz Bálint! Hajrá Takács Kincső és Balla Virág! A Patent és a Győr szurkol értetek!

Képünk a szegedi versenyen készült. Kocsis Róbert a GVSE elnöke, Kopasz Bálint edzője és édesanyja, Demeter Irén és az ekkor még „csak" világbajnok, most már olimpiai bajnok sportoló.

> <