Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

Faültetés a jövőért Győrben

30 éves patent faültetés

GYŐR30 • MOSONMAGYARÓVÁR30 • SOPRON30 • ZALAEGERSZEG30 • PÁPA30

A Patent Cégcsoport Magyarország egyik legnagyobb, kizárólag magyar tulajdonban lévő vagyonvédelmi vállalkozása idén ünnepli 30. születésnapját. A jubileum alkalmából nagyszabású ünnepség helyett, 30 fát ültettek el Győrben, a Nádor téren csütörtökön

Kocsis Róbert a Patent Cégcsoport vezérigazgatója köszöntőjében elmondta: „Harminc évvel ezelőtt alapítottuk a Patentot, három évtizede nyújtunk biztonságot a győrieknek és a régióban élő ügyfeleinknek, megbízóinknak. Ez idő alatt a társaság cégcsoporttá fejlődött, és mára Magyarország öt legnagyobb vagyonvédelmi vállalkozása között tartanak számon. Több, mint 1100 saját alkalmazottal dolgozunk. A Patent története során mindig a minőségi munkára törekedett, és arra, hogy a lehető legjobban szolgáljuk ki az ügyfeleket. Szándékunk mindig is az volt, hogy a lehetőségeinkhez képeset adjunk vissza valamit annak a közösségnek ahonnan származunk, és ahonnan a munkákat kapjunk. A társadalmi felelősségvállalásunk a helyi sport, kultúra, oktatás, egészségügy támogatásban, a helyi tehetségek felkarolásában mutatkozott meg.

Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy a jeles jubileumot látványos ünnepség helyett a közt, a környezetet szolgáló, védő gesztust teszünk. Ezért minden városban, ahol Patent területi igazgatóság működik 30 fát ültetünk el a jövőnek. Ez azt is jelenti, hogy a Patentnak a tulajdonosai, vezetői és dolgozói hosszútávon gondolkodnak. Örömmel tölt el minket, hogy a Patent-ligettel hozzá tudunk járulni a városunk még zöldebbé, még egészségesebbé, még élhetőbbé válásához."

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy az 1990-ben alakult cégek közül kevés olyan vállalkozás van, amely átélte az elmúlt 30 esztendőt, fenn tudott maradni, fejlődni tudott és minőséget tudott szolgáltatni. „Nagyra érékelem a Patent társadalmi szerepvállalását, nem csak a sport területén a kajak-kenuban, hanem a kutúra területén is, többek között a különböző városi rendezvények biztosításával, vagy a Vaskakas Bábszínház, a Győrkőc Fesztivál folyamatos támogatásával.

A faültetéssel kapcsoltban a képviselő elmondta: az önkormányzat meghirdette a zöld város programot, amelyhez jól illeszkedik a Patent fásítása. Ezentúl a Nádor tér mellett elhaladva az arra járóknak eszükbe jut a Patent cégcsoport.

Szeles Szabolcs alpolgármester köszöntőjében kiemelte, 30 év egy cég életében nagyon jelentős állomás. Jól mutatja a vállalkozás felelős gondolkodását az, hogy nem egy nagy buli keretében ünnepelnek, hanem egy jelentős vállalást tesznek. Az akciót a város felelős szakembereivel szervezték meg, jól előkészítetten zajlott a projekt. A cég társadalmi szerepvállalása városszerte ismert, amit mindennapi munkájuk mellett tesznek. „Ebben a nehéz időben az összefogás, a társadalmi felelősségvállalás, a zöldlítés, a zöld program mindannyiunk számára nagyon fontos" - zárta gondolatait az alpolgármester.

A Patent csoport az elmúlt 30 évben a tulajdonosok, a munkavállalók tudatos és következetes tevékenységének eredményeként jelentős gazdasági tényezővé vált, nem csak Győrben, hanem országos szinten is. A vállalkozás tevékenységét nem csak az üzleti szférában, a vagyonvédelem területén igyekszik kiteljesíteni, hanem a társadalmi felelősségvállalás terültén is. A vállalkozás felelőssége túl mutat a szűken vett gazdasági érdekeken, a profitérdekeltségük mellett a helyi közösségek és a társadalom egészéért is felelősek, a közösségi célok elérésében is motiváltak. A cég gazdasági erejével, aktivitásával a környezeti felelősség, a természeti értékek megőrzése érdekében végzi tudatos tevékenységét - erről dr. Szálasy László, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke beszélt.

A mai faültetésnek a jelentősége nem csak abban van, hogy közösségi esemény részesei lehetünk egy helyi vállalkozás jóvoltából, hanem abban is, hogy a most elültetett 30 fa összekapcsolja a helyi értékeket és szereplőket a jövő nemzedékek tagjaival. Ez a kezdeményezés jól illeszkedik a város egyre jobban kiteljesedő környezetvédelmi tevékenységéhez a város lakói számára is érezhető eredményeket mutat - fogalmazott a politikus.