Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

30 éves a régió legnagyobb vagyonvédelmi vállalkozása

Kocsis Róbert a Patent Csoport vezérigazgatója a Mosoni-Duna partján gyakran feltűnik, munkája mellett ő a GYVSE elnöke is.

Pontosan 30 éve alapították a Patentet. A győri központú, teljesen magyar tulajdonú biztonsági vállalkozás mára Magyarországon a tíz legnagyobb vagyonvédelmi cég között található. Az ünnepi évben, hasonlóan a korábbiakhoz, ismét tízmilliókkal támogatja szűkebb pátriáját a Patent Csoport.

Kocsis Róbert, szinte az első pillanatól patentos dolgozó. Volt elfogó, csoportvezető, mára az egyik nagy tulajdonos, és a Patent vezérigazgatója. Mindig büszke volt a cégre, és a városra, ahol a Patent megszületett. "Győri vagyok. Itt születem, itt nőttem fel. Itt lehettem sikeres kenus és sikeres vállalkozó. Büszke vagyok Győrre. Ez a város kedves nekem, és fontos a cégünknek. Ezért van Győrben a Patent központja, közel ezer munkatársunkból ezért dolgozik a többség Győrben, és ezért támogatjuk a városban a sportot, a kultúrát, az oktatást és az egészségügyet kiemelt mértékben."A 30 éves Patent csoport több évre visszatekintve is Győr közösségi életének egyik legnagyobb mecénása. Évente negyvenmillió forintot fordít arra, hogy a társadalmi felelősségvállalást jó példaként felmutatva, segítse a vízlabdázókat, a kajakosokat, kenusokat, a bokszolókat, a labdarúgókat és a női kézilabda csapatot.

"Az oktatás területén számos iskola élvezhette már eddig is a patentos támogatás előnyeit, akárcsak a kultúra területén a Vaskakas Bábszínház, a Győri Nemzeti színház, a Győri Balett, a Győri Filharmonikusok. - mondja Kocsis Róbert, majd hozzá teszi: A folyók városának népszerű fesztiváljait, a Győri Nyár nyitóját és záróját, a Győrkőc Fesztivált is több millióval segítette évente a Patent."

A felsorolás azonban itt nem ér véget, az egészségügy számos alapítványát, a kórházi ellátást segítő kezdeményezéseket, és 2020-ban a koronavírus győri veszélyeit csökkentő alapítványt is komolyan támogatta a cég. Miért költött el a győri közösségi élet támogatására az elmúlt öt évben közel kétszázmillió forintot a Patent? "A válaszom egyszerű. Győr gondoskodik a saját vállalkozóiról. Fontos a városnak az, hogy helyiek jussanak lehetőséghez, természetesen egy egészséges verseny után. A cégünk Győrtől munkát, lehetőséget kapott és kap, magától értetődik, hogy vissza is adtunk, amikor csak tudtunk. A járvány miatt idén nem tartunk évfordulós ünnepséget, de a támogatásainkat szeretnénk fenntartani. Ha valamikor, most van igazán szükség arra, a helyiek figyeljenek, vigyázzanak egymásra. "