Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

Értékes autók rongálását előzte meg a PATENT

auto-auto-racing-automobile-235222

 

Elfogták a szlovákiai betörőt

 

Mosonmagyaróvár egyik legnagyobb autókereskedésének kerítése mögött sok-sok értékes autó pihen. Várja az új gazdáját. A több milliós értékeket éjszaka a Patent Távfelügyelet érzékelői vigyázzák. Erről tudhatott a betörő, hiszen tábla is tájékoztat a kerítésen: Patent által őrzött terület. Arról azonban nem tájékozódott, hogy a Patent a régió legnagyobb és leggyorsabban reagáló elfogó csoportjával rendelkezik. Pórul is járt.

Az autókereskedést figyelő szenzorok a Patent Diszpécser Központba pontosan 1 óra 03 perckor jeleztek, baj van, valaki behatolt a telepre. A 24 órában szolgálatban lévő szakképzett diszpécserek azonnal riasztották a mosonmagyaróvári elfogókat. A feltűnő, megkülönböztető matricákkal rendelkező autó azonnal a helyszínre indult. A GPS adatai alapján a diszpécserek nyugtázták, hogy 1 óra 09 perckor már fékezett is az autókereskedésnél.

Az elfogónak nem volt nehéz észrevenni, hogy a kerítést szétfeszítették. Nem kis erő kellett hozzá, hiszen modern hegesztett dróthálóból építették fel. Az elfogó a szolgálati utasítás szerint értesítést kért a tulajdonos felé, majd a vele történt egyeztetés után azonnal hívta a rendőrséget is.

Közben a sötétség leple alatt valaki mindezt végig nézte az autók között. Kesztyűbe bújtatott kezében vastag feszítővas. Az imént törte be vele egy értékes autó vezető oldali ajtajának üvegét. Lopni akarta az autót? Vagy kiszerelni a hifi-berendezést? Esetleg csak rongálni szeretett volna? Ki tudja? Ami biztos, a tettét megakadályozta a patentos járőr megjelenése. Amint meglátta a feltűnő autót menekülőre fogta. A kereskedés másik kerítésén kimászott, erről a telepet figyelő kamera képe is tájékoztatott, és menekült.

De nem túl messze. A közelben parkoló autójában átöltözött, és mint járókelő, visszatért a helyszínre. Pechére. A járőr észrevette, és a rendőrök segítségével kérdőre vonta, mit keres arrafelé éjnek évadján? A férfi homályos magyarázatokba kezdett. Kicsivel később már az autójánál voltak, amelyben feszítővasakat, a betörésnél ott felejtett kesztyű egyik részét találták meg. Ő már onnan nem vezetett sehova. A rendőrség vette gondjaiba a szlovákiai betörőt.

A Patent Távfelügyelet, a 24 órás diszpécserszolgálat és a fegyveres elfogó szolgálat ismét sok-sok milliós károkozást előzött meg.