Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

Két embert fogott el a Patent egy győri építkezésen!

Építési területről próbáltak lopni

Az építkezéseken védtelenül hagyott, nagy értékkel bíró eszközök a bűnözők kedvelt célpontjai. Az élőerős őrzés nélküli felvonulási területeken a lebukás veszélye alacsony. Kivéve, ha az építtető gondoskodik a terület távfelügyeletéről. Például videó kontrollal.

Esti órában jött a jelzés a Patent diszpécserközpontjába. Egy építkezésen lépett életbe a videó kontroll zónajelzője. Két perc se kellett a Patentos elfogónak, és a helyszínre ért. Két sértetlen, lakattal zárt kapu biztosította a bejutást a területre. Az elfogó egy szomszédos, elhagyatott épületen keresztül mászott be az építkezésre. Tüzetesen vizsgálta át a területet, amikor neszre lett figyelmes. Óvatosan megközelítette a zaj forrását. Egy csuklyás férfi próbált vasrudakat bepakolni a zsákjába. A Patentos egy pillanatnyit nem habozott, rávetette magát a férfira. Dulakodás közben lett figyelmes egy másik férfira maga mögül. Támadni fog, menekülni? A kérdésre a legjobb pillanatban érkező erősítés, egy újabb fegyveres elfogó adta meg a választ. Oldalról vetette rá magát a férfira. A két betörőt, akik addigra már nem igazán mozogtak, az értesített rendőrség vette át nem sokkal később.

Az építési vállalkozó, aki igénybe vette a Patent szolgáltatásait, nagy kártól óvta meg magát az időben történő biztonsági rendszer kiépíttetésével.