Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

Távfelügyelet

A BIZTONSÁG MINŐSÉGE - NEM MINDEGY, MELYIK SZOLGÁLTATÓT VÁLASZTJA! A JÓ DÖNTÉSEN CSALÁDJA, OTTHONA, ÉRTÉKEI BIZTONSÁGA MÚLIK.
A DÖNTÉS ELŐTT MINDIG TÁJÉKOZÓDJON!

Ebben segít a Patent Csoport által egyedüliként
összeállított tájékoztató, amelyből a legfontosabb biztonságtechnikai, vagyonvédelmi ismeretekre szert tehet.

Tájékoztatónkban hasznos tanácsokat adunk értékes vagyontárgyainak még nagyobb védelmére. Leírjuk, hogyan tesztelheti vagyonvédelmi rendszerét!

De mi is az a TÁVFELÜGYELET?

A távfelügyelet a lakásokban, családi házakban, üzlethelyiségekben, irodákban működő riasztórendszerekről beérkező jelzések napi 24 órás, folyamatos felügyeletét és a jelzések feldolgozását és a riasztásokra történő távfelügyeleti járőrszolgálat, elfogó csoport fegyveres vonultatását jelenti.

EGYES SZINTŰ – CSAPDASZERŰ VÉDELEM

A védett objektumban vagy ingatlanban azokban a helyiségekben vagy olyan helyeken vannak elhelyezve érzékelők, ahol értékek találhatók. A védelem ilyen megoldása nem fedi le teljes mértékben a felügyelt objektumok vagy ingatlanok egész területét, tehát a felügyeletünk csak akkor veszi észre a behatolást, ha a behatoló olyan helyre vagy helyiségbe lép be,
amelyben valamilyen érzékelőt, érzékelőket (pl. nyitásérzékelők, infraérzékelők, radarok, üvegtörésérzékelők, függöny-infraérzékelők) helyeztek el.

KETTES SZINTŰ – HÉJ-VÉDELEM

A védett objektum vagy ingatlan felületén található nyílászárókon elhelyezett érzékelôk (pl. infrasorompók, nyitásérzékelők, infraérzékelők, radarok, üvegtörés-érzékelők,  függönyinfraérzékelők, szakadásérzékelők) látják el azt a feladatot, hogy a védett objektum vagy ingatlan területére ne lehessen behatolni anélkül, hogy azt a felszerelt vagyonvédelmi rendszer ne venné észre, riasztva ezzel a központunkat és a kivonulószolgálatot. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a védett objektum vagy ingatlan belső területén mozgás vagy munkavégzés történjen abban az esetben is, ha a vagyonvédelmi rendszer élesítve van.

HÁRMAS SZINTŰ – TELJES KÖRŰ VÉDELEM

A jelenlegi megoldások közül lehető legmagasabb biztonságot nyújtja. A védett objektum vagy ingatlan felületén található kerítésen vagy nyílászárókon elhelyezett érzékelőkön
(pl. infrasorompók, nyitásérzékelők, infraérzékelők, radarok, üvegtörés-érzékelők, függöny-infraérzékelők, szakadásérzékelők) kívül az objektum vagy az ingatlan minden
helyiségében telepíteni kell valamilyen védelmi eszközt. Ezt a megoldást alkalmazzák pl. bankoknál, pénzintézeteknél, kiegészítve páncélszekrényeknél használt rezgésérzékelőkkel
vagy a falbontás elleni védelmet nyújtó érzékelőkkel.

MECHANIKUS VÉDELEM A BETÖRŐK ELLEN

A digitális képrögzítő és átviteli rendszerek tökéletes megoldást kínálnak a videokamerák képeinek helyi rögzítésére, a videoképek távoli monitorozására és a rögzített felvételek
távoli visszajátszására. Az érzékelők által működésbe hozott videokamerák azonnali képet és jelzést küldenek a Patent diszpécserközpontjába.

A távfelügyeleti riasztás után csak pár perc telik el, mire az elfogók a helyszínre érnek. Ezalatt is okozhatnak károkat a betörôk. A behatolás, zsákmányszerzés nehezítésére érdemes fizikai akadályokat, rácsokat is felszereltetni.

Értékvédő páncélszerkezetek: kazetták, lemezszekrények, házi széfek.

Külső behatolástól – rövid ideig – védő rácsozat: ollós (elhúzható) rács. Előnye, hogy oldalra csukódik, kis helyigényű, könnyen mozgatható.
Családi házak, lakások ajtajára ajánlott.
Külső behatolástól – rövid ideig – védő rácsozat: detektívrács.
Előnye kirakatok védelme esetén mutatkozik meg.
Mozgásérzékelővel is kombinálható. 

Belső átjárókat, teraszokat – rövid ideig – védő rácsozatok: osztott rácsok, lehúzható redőnyrácsozatok, fix rácsok.

TÁVFELÜGYELET VIDEOKONTROLLAL

A járőrök perceken belül a helyszínre érnek. A cselekmény dokumentált, visszanézhető, bizonyító erejű lehet. Elfogás esetén az elkövetőt a járőrök átadják a rendőrségnek.
A távfelügyelet videokontrollal a jövő távfelügyelete, amely lehetővé teszi a drága személyes jelenlétet igénylő és beavatkozási képességében gyakran korlátozott
szolgáltatások kiváltását!

HELYZETFÜGGŐ VÉDELEM

Egyszerű, de nagyon hasznos vagyonvédelmi eszközök telepíthetők a nyílászárókra. A lakásokba a leggyakrabban az ilyen eszközökkel el nem látott ajtón, ablakon hatolnak be.
Ha extra értéket is szeretnénk óvni, ezek az eszközök ajánlottak!

NYITÁSÉRZÉKELŐK 

Amennyiben lakásában a vagyonvédelmi eszközök telepítése után újabb értékeket helyezett el, ezek plusz védelméről is gondoskodjon! Számos esetben az utólagosan elhelyezett érték, érték-tároló biztonságáról nem gondoskodnak. Ez megkönnyíti a betörők munkáját! Védekezzen mindig helyzetfüggően! Vizsgálja, vizsgáltassa meg vagyonvédelmi eszközeit!

MOZGÁSÉRZÉKELŐK

A megfelelő helyen elhelyezett mozgásérzékelő alkalmas csak arra, hogy az egész védett területet biztonsággal „belássa”. Ezen érzékelők utólagos telepítése is lehetséges.
Eltakarásuk – szekrényajtóval, függönnyel, stb. azonban gátolja vagyonvédő funkciójukat!

INFRASOROMPÓ

Különlegesen hatékony védelem, ha egy értékes tárgyat szeretne biztonságban tudni. Óraszekrény, képzőművészeti alkotások, páncélszekrények, stb. Telepítésére utólagosan is van lehetőség. Érdemes érdeklődni patentos kapcsolattartójánál! 

KÉRJE TELEPÍTŐJE TANÁCSÁT!

Családjának, otthonának, értékeinek biztonsága megéri, hogy megkérdezze vagyonvédelmi eszközének telepítőjét, miként növelheti a vagyonvédelmi eszközeinek
hatékonyságát! Idővel minden rendszer felülvizsgálatra, akár cserére is szorulhat. Ha újabb, értékes dolog került a birtokába, mindenképpen gondoskodjon annak „személyre szabott”
védelméről!