Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

Patent Szoftverfejlesztés - RFID kulcsrendszer

Balanek Zsófia, Tóth Gergő, Gál András a Nagy László által vezetett csapat az elmúlt hónapokban egy újabb szoftverfejlesztésen is dolgozott. Saját fejlesztésben készült el a Patent újabb szoftvere. A kulcsnyilvántartási szoftvert, amely a portai program része, először a Galambos Logistics vépi telephelyén vezettük be.
 
230 db RFID kulcstartót adtunk át nekik, melyekhez már nagy részben a személyeket is hozzá rendeltük (rfid-s azonosítással a saját meglévő belépő kártyájukkal) a megfelelő jogosultsággal. A rendszer szerveren működik, a további admin feladatok nagy részét saját hatáskörükön belül ellátják.
 
A megbízó elégedett volt és a továbbiakban is az IT fejlesztések területén is a Patent csapatával kíván együtt dolgozni.
 
Mi is az az RFID?
 
Az RFID (Radio Frequency IDentification) automatikus azonosításhoz és adatközléshez használt technológia, melynek lényege adatok tárolása és továbbítása RFID címkék és eszközök segítségével. Az RFID-címke egy apró tárgy, amely rögzíthető vagy beépíthető az azonosítani kívánt objektumba. Az objektum lehet tárgy, például egy árucikk, vagy alkatrész, illetve élőlény, így akár ember is.
 
kulcstarto proximity
 
A képen látható RFID kulcstartók illusztrációk