Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

Ez a jövő: drónok a bűnüldözésben, mindennapokban - bemutató Győrben

Drónok a levegőben, migránsok a határon, munkaerő probléma a vállalatoknál címmel tartottak vagyonvédelmi konferenciát Győrben, a kereskedelmi és iparkamarában.

˝Ez a jövő˝ – mondta a drónokról Váczi Attila győri rendőrkapitány, rendőr alezredes keddi előadásában a IV. Nemzetközi Vagyonvédelmi Konferencián a győri Kamara székházban.

 

 

„A rendőrség nyitott az új technikai eszközök alkalmazására. A drónokkal új felületekről készíthetne fotókat a rendőrség, a madártávlatból felvett anyagokat aztán nyugodtan elemezhetnénk" – folytatta a rendőrkapitány. 

 

 

A drónokkal rögzíteni lehetne az érintetlen helyszínt, forrónyomos üldözésnél könnyebb lenne megtalálni a rejtekhelyeket és az üldözött elhagyott tárgyait, ezzel gyorsítanák a munkát. Terepkutatásnál szintén gyorsan lehet nagy területeket átvizsgálni.

„Lehetne használni őket események biztosítására, például ahol nagy tömeg gyűlik össze. Illetve a határnál is bevethetőek. A közlekedés biztonságot is segítenék a drónok, akár szabálysértések dokumentálására, akár baleseteknél a helyszíni munkálatos támogatására" – hangsúlyozta Váczi Attila, aki még hozzátette, a drónok sok emberi munkaerőt váltanak ki, így azt máshol vethetnék be. A jövő viszont még sok kérdést tartogat a drónok méretétől más alkalmazási lehetőségeik.

 

forrás: Kisalföld