Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

A rendbontókat hangszórón keresztül is figyelmeztetheti a rendőrség

„Figyelem, itt a rendőrség! Hagyja abba a rendbontó magatartást!” – hangzott a felszólítás a Radó szigeti zenepavilon melletti új térfigyelő kamera mellől. A többi település számára is példaértékű lehet az a munka, ahogy Győr a közterületi kamerarendszerét bővíti. – mondta el a bemutatón Váczi Attila alezredes, városi rendőrkapitány.

 

trfigyel rendszer kapitny plusz

 

Hozzátette, az idei fejlesztéseknek is köszönhetően több mint száz kamera figyeli a közterületet, amely jelentős segítséget nyújt a rendőrségnek a közbiztonság fenntartásában és növelésében, a balesetek megelőzésének fokozásában, a bűnesetek számának csökkentésében, a helyi kiemelt rendezvények biztonságos lebonyolításában és a közlekedési szabálysértések visszaszorításában.

 

 

trfigyel rendszer kosplusz j


Radnóti Ákos alpolgármester kifejtette, a városszerte 90 helyszínen 126 - amelyből 79 forgatható és 47 fix – kamera vigyázza a rendet. Az idén mintegy 35 millió forintot fordított az önkormányzat a bővítésre, így a város több településrészén, 13 helyszínen összesen 18 kamerával (10 forgó és 8 fix) gyarapodott a közterületi rendszer. Megkezdődött a folyópartok mentén kialakított sétányok megfigyelése is, amelynek keretében új kamerák kerültek a Radó szigetre, valamint a Mosoni-Duna és Rába folyók találkozásához is.

 

trfigyel rendszer vip 2 plusz

 

A Zenepavilonnál létesített kamera egy újdonságot is tartalmaz, amit a helyszínen be is mutattak. Ha a kameraképen valamilyen szabálysértés látható, a rendőrség rögtön felszólíthatja a rendbontókat, hogy hagyják abba a tevékenységet. Milkovics László a Patent Biztonságtechnika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, nem csak magát a kamerarendszert, de az adatátvitelt szolgáló mikrohullámú gerinchálózatot is jelentősen bővítették, ez teremtette meg az innovatív megoldás lehetőségét.

 

trfigyel rendszer plustz

 

Amennyiben beválik, úgy más helyszínekre is telepíthetik az akár 122 decibelig hangosítható vezeték nélküli rendszert. A résztvevők elmondták, bíznak abban, hogy kellő visszatartó erőt jelenthet, ha az elkövető szembesül azzal, hogy bizony rajtakapták.