Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

„Beszélő térfigyelő” rendszer Győrben

Újabb Patent telepítés segíti a város közbiztonságát. A Radó-szigeten Váczi Attila győri rendőrkapitány, Radnóti Ákos Győr alpolgármestere és Milkovics László a Patent Biztonság Technika Kft ügyvezetője sajtótájékoztatón mutatta be az új, „beszélő térfigyelő kamerát”.

 

IMG 0529-1


a fotón balról jobbra Milkovics László, Radnóti Ákos, Váczi Attila.

 

 

Radnóti Ákos elmondta, most már 118 kamera figyeli Győrben a közterületeket. A számuk csak tavaly 18-al bővült! A város szeretné folytatni a rendszer bővítését, jövőre legalább ilyen mértékben. Váczi Attila kitért arra, hogy a jó együttműködés következménye, hogy biztonságosabb a város. A rendőrség a technikai segítséggel még hatékonyabban tud közbeavatkozni, ha gond van. Az új rendszer már képes arra, hogy nappal vagy éjjel is „rászóljon” a renitensen viselkedőkre.

 


Milkovics László a Patent fejlesztésekről is szólt. Kitért a hamarosan elérhető Patent Security applikációra és a Győrben kialakított mikrohullámú átjelző rendszerre. Amely lehetővé teszi például a Radó-szigetre telepített kamera képének rendőrségi diszpécserközpontba juttatását, valamint azt, hogy a diszpécserek a hangszórón keresztül rászólhassanak azokra, akik rendbontást követnek el. A Patent Biztonságtechnika vezetője elmondta, a város vezetése mindent megtesz a rendőrséggel együttműködve azért, hogy a településen élők, az ide látogatók a lehető legnagyobb biztonságban érezhessék magukat. A Patent ebben partner, és különös tekintettel a város, az ország szempontjából is fontos 2017-es Ifjúsági Olimpiára, a jövőben is aktív fejlesztésekkel, kamera és akár hozzájuk kapcsolt hangszóró rendszerekkel támogatja ezeket a törekvéseket.A közbiztonsághoz jelentős megelőző erővel hozzájáruló új éjjel is látó kamera, és a rendőrségi utasításra alkalmas 120 decibeles hangszóró. Ebből a rendszerből lehet több is elkészül majd a közeljövőben.