Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

A jószívű felnőttek ismét bábszínházba visznek gyerekeket

A patent Csoport is egyike a lelkes és önzetlen támogatóknak!

A jószívű felnőtteknek köszönhetően idén is átadtak 280 bérletet a győri Vaskakas Művészeti Központban vasárnap délelőtt. A támogatók segítségével így olyan gyerekek is eljuthatnak a bábszínházba, akiknek egyébként nem lenne esélyük.

vaskakas berlet patent 2016c

A Vaskakas Pártoló Tagság célja immár harmadik éve, hogy minden kisgyermek színházi élményhez jusson, hiszen hitünk szerint "művészet nélkül lehet élni, csak nem érdemes" – mondta el Sashalmi Orsolya művészeti koordinátor. A kezdeményezéshez annak elindulása óta csatlakoznak a gyerekek által jószívű felnőttekként emlegettet cégvezetők és magánszemélyek azzal, hogy bábszínházi bérleteket vásárolnak, melyeket a Vaskakas vezetése pályázat alapján oszt szét a rászoruló gyerekeknek, óvodáknak, iskoláknak, gyerekjóléti intézményeknek.

vaskakas berlet patent 2016

Vasárnap – a korábbi évekhez hasonlóan – 280 bérletet oszthatott ki Kocsis Rozi, a Vaskakas igazgatója, ami azt jelenti, hogy ebben az évadban 280 olyan kisgyermek jut el négyszer bábszínházba, akik egyébként körülményeik miatt nem tehetnék meg.

vaskakas berlet patent 2016a Az idei támogatók: Agrofeed Kft., Patent Csoport, Graboplast Zrt., Jankovits Hidraulika Kft., Tutti Élelmiszeripari Kft., MedweEvnt Kft., Farkas Gábor, Sárdi Tibor és néhány inkognitóban maradni kívánó magánszemély.

vaskakas berlet patent 2016b

A Pártoló Tagok segítségével jöhetnek bábszínházba a következő intézmények gyermekei: Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Iskola, Radó Tibor Általános Iskola, Márvány Óvoda Szigeti Tagóvodája, Fundamentum Óvoda és Iskola, Anya- Csecsemő- és Gyerekotthon, Győr-Moson-Sopron Megyei Gyerekvédelmi Központ, a Szent Cirill és Method Alapítvány Gyermek- és Családok Átmeneti Otthona, Família Nagycsaládosok Egyesülete, Engel Alapítvány, Csillagfény Alapítvány, Fogyatékos Gyermekek Otthona-Sopron.

 

A bérletek átadása után Szalóki Ági adott koncertet a közönségnek.

 

forrás: GYŐRPLUSZ
Zoljánszky Alexandra
Fotók: O. Jakócs Péter