Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

Sportlövészet - Csúcsformában a Patent-Győri LK versenyzői!

A Patent sportolói ismét komoly sikereket értek el. A nagyszerű eredményekről a Kisalföld is beszámol. A Patent ismert emblémája ott látható a Patent Győri Lövészklub versenyzőinek fegyverein.  A Patent a lövések biztos célba jutására is figyel.

 

A minap rendezték a sportlövők országos bajnokságát, mely az utolsó erőfelmérő volt a jövő heti győri Európa-bajnokság előtt. A Patent-Győri LK versenyzői nagyszerűen szerepeltek az ob-n. Remekül zárták a Százhalombattán rendezett országos bajnokságot a Patent-Győr LK sportlövői, hiszen a futócéllövő csapat Sike József, Boros László és Spárnicz Ádám összeállításban megnyerte a 30+30 lövéses és a 40 vegyes számot is.

 

Emellett Sike egyéniben duplázott, 30+30-ban Boros második, 40 vegyesben harmadik lett. Erős Hunor 30+30-ban az ifjúságiaknál harmadik lett, míg a junior pisztolyosok között – olimpiai számban – ugyancsak bronzérmet szerzett. Mindez jó ajánlólevél a győri EB előtt, melyet február 22. és 28. között rendeznek majd az Audi-arénában.

 

sportlovok

Sike József, Boros László, Spárnicz Ádám és Erős Hunor nagyszerűen teljesített az országos bajnokságon.

 


„Talán nyugodt szívvel kijelenthető, csúcsformában teljesítettek a fiúk az EB előtt. A kontinensviadalról tudni kell, hogy az utolsó lehetőség, hogy még kvótát szerezzenek a sportolók, így erős mezőny és rekordlétszám várható. Előzetesen mintegy hatszázan neveztek már a viadalra" – mondta Laczik Zsolt, a győri klub vezetőedzője.
Lesz egyébként kinek szurkolni majd a győriek közül az Európa-bajnokságon, hiszen a futócéllövő válogatottba Sike és Boros is bekerült, a harmadik csapattag a szentendrei Tasi Tamás lesz.

 

Valószínű kevesen emlékeznek rá, de Sike Győrben már nyert Európa-bajnoki aranyérmet, még 2004-ben ülhetett fel a kontinens trónjára, igaz, akkor még nem győri színekben versenyzett.

 

A magyar válogatott kerete

 

Puska

nők: Gáspár Lalita, Miskolczi Julianna, Zwickl-Veres Kata. Junior lányok: Horváth Lea, Hurai Viktória, Dénes Eszter.

férfiak: Sidi Péter, Somogyi Péter, Boda Bence. Junior fiúk: Péni István, Vas Péter, Pekler Zalán. Vegyes páros: Gáspár Lalita, Sidi Péter. Junior vegyes páros: Hurai Viktória, Péni István.

 

Futócél

nők: Máthé Edit, Körtvélyessy Gabriella, Ángyán Nikoletta. Junior lányok: Major Veronika, Békevári Lilla, Csányi Borbála. Férfiak: Sike József, Boros László, Tasi Tamás. Junior

fiúk: Sándor István, Mácsek Áron, Nagy Richárd.

 

Pisztoly

nők: Egri Viktória, Csonka Zsófia, Nemes Adrienn. Junior lányok: Major Veronika, Kókai Réka, Mihalkó Nikoletta.

férfiak: Tátrai Miklós, Nagy László, Antal Balázs. Junior fiúk: Agárdy Vilmos, Borbély Levente, Hegedűs András. Vegyes páros: Egri Viktória, Tátrai Miklós. Junior vegyes páros: Major Veronika, Agárdy Vilmos.

 

forrás: http://www.kisalfold.hu