Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

Mennyire biztonságos helyen él?

Az otthontérkép grafikáján - ha ránagyítunk Győr térképére - jól látszik, hol követnek el számos bűncselekményt a városban. Ezek az esetek, összevetve például a Patent Távfelügyeleti szolgáltatást igénybe vevők térképével azt is mutathatják: ahol jelentős a távfelügyeleti jelenlét, ott kisebb a bűnözői késztetés a cselekmények elkövetésére.

Látványos interaktív térképen vehető szemügyre a bűnözés alakulása Budapesten és 44 vidéki városban.

Innen kiderül, mennyire biztonságos az utca, ahol lakik
Látványos interaktív térképen vehető szemügyre a bűnözés alakulása Budapesten és 44 vidéki városban.
A 2013 márciusa és 2014 februárja között elkövetett bűncselekmények területi megoszlását dolgozta fel interaktív térképeken az Otthontérkép blog. Az adatok forrása a Magyar Rendőrség hivatalos statisztikája.

A 2012. január 1-jén mért lakosságszám és az ezer főre jutó bűnesetek száma alapján készült interaktív atlaszon nyomon követhetők, hogyan alakultak a különféle bűnesetek, a kocsifeltörés, a lopás, a lakásbetörés, a személyek ellen elkövetett bűncselekmények – mindezeket különféle színek illusztrálják a térképen.
A blog oldalán néhány vonatkozó táblázatot is szemügyre vehetünk, egy gyors regisztrációt követően pedig akár konkrét címekre lebontva is nézelődhetünk a térképeken.

 

forrás: HVG, Otthon Térkép