Blog GYIK Dolgozz velünk Ajánlatkérés

Cégünkről

TÖBBEK KÖZÖTT JOBB!

A PATENT CSOPORT

A Patent Csoport Magyarország öt meghatározó vagyonvédelmi vállalkozása közé tartozik. A céget sportolók, rendőrök alapították. Az 1990-es alapítói gondolat jónak bizonyult, a magán vagyonvédelem, a magán vagyonbiztonságot garantáló szolgáltatás a gazdaságot segítő üzletággá növekedett. A Patent a mai napig teljesen magyar tulajdonban van. A cégcsoport töretlen fejlődéséhez nagyban hozzájárult, hogy a fejlesztések, a modernizálás, a legújabb, innovatív vagyonvédelmi eszközök és eljárások alkalmazása tulajdonosi és vezetői elvárás volt mindig. A Patent, mint a világ legnagyobb autógyárának vagyon és tűzbiztonságáról gondoskodó vállalkozás a 2010-es években megkezdte a termelést segítő, a munkaerőhiányra is sok esetben valós választ adó vagyonvédelmi szoftvereinek fejlesztését. Portaprogramja, elektronikus őrnaplója, járőrellenőrző programja, elektronikus jegyzőkönyve olyan lehetőséget ad ügyfelei kezébe, amelyek segítségével a termelés gyorsabb, egyszerűbb, olcsóbb is lehet.

A Patent csoport győri központjában, és a területi igazgatóságokon: Sopronban, Mosonmagyaróváron, Pápán, Zalaegerszegen közel kétszáz munkatárs dolgozik. Az összes alkalmazott létszáma a kilencszázhoz közelít. Távfelügyeleti ügyfélkapcsolatok száma 15.000.

A Patent Csoport fontosnak tartja a közösségi felelősségvállalást, ezért kiemelt támogatója Nyugat-Magyarországon, működési területén, a kultúrának, a sportnak a segítő közösségeknek. A Patent a múlt tapasztalataira, a jelen eredményeire építve a jövő biztonságának garanciája. 

1990 óta használja a Patent Csoport a hitvallását tükröző jelmondatot: Patent, a Biztonság Minősége!

  

THE PATENT GROUP

Patent Group is one of the five dominant security enterprises of Hungary that has been incorporated by athletes and policemen. The idea developed in 1990 has proved to be smart: the private safeguarding, the services providing property security have been grown and has become a business line backing the economy. The ownership of Patent Group is fully Hungarian. Shareholders and managers of Patent always expected the application of the latest innovative devices and methods within the security business, development and modernization, and that always greatly contributed to the unbroken progress of the Group. As the enterprise providing security and fire services for the most important automobile manufacturer of the world, Patent started developing various security software supporting production and often providing substantive response to the labor shortage as well. The Reception Logistic Program, the Electronic Guard Log Book, the Patrol Control Software, the Electronic Reporting Program – all developed inhouse – offer tools to the Clients that may assist in accelerating and simplifying the production as well as cutting the related costs, too.

In the Patent Headquarters is located in Győr, as well as in the regional directorates in the towns of Sopron, Mosonmagyaróvár, Pápa and Zalaegerszeg altogether about two hundred members of staff. Total headcount of employees comes near to nine hundred. Actually Patent serves fifteen thousand remote monitoring service clients.

Patent Group emphasizes the community responsibility, and therefore Patent is a proud main sponsor of the culture, the sport and the assisting bodies within the operating radius in Western Hungary. Based on the experiences of the past and the achievements of the present Patent is the guaranty for the security of the future. 

Since 1990 the Patent Group has been used the slogan which reflecting his creed: Patent – the Quality of Security

 

 


2017.

A Patent Csoport által képviselt minőségi szolgáltatások, a vagyonvédelmi szoftverfejlesztések, a Patent szakmai múltja, és egy jól megalapozott pályázat benyújtása után a cégcsoport ismét megnyerte a világ legnagyobb motorgyárának az őrzés védelmi munkáit, illetve a létesítményi tűzoltóság üzemeltetését. A cégcsoporton belül az élőerős védelemben csak főállásban alkalmazott vagyonőrök dolgoznak, akiknek fizetése a szakmacsoporton belül kiemelten jó.

A Patent Magyarország első olimpiai eseményének az EYOF – nak (Olimpiai Ifjúsági Fesztivál) a teljes rendezvénybiztosítója volt. A győri sporteseményeken, a szállásokon, a városban a helyszínek közötti közlekedésben az Európából érkezett több mint tízezer sportoló, szurkoló, sportvezető, családtag, teljes biztonságban volt. A Patent szorosan együttműködve a városi, megyei, országos rendőri vezetéssel példaértékűen biztosította 2017. egyik legnagyobb hazai sporteseményét! A rendezvény után az Olimpiai Mozgalom és a magyar rendőrség vezetői is elismerésüket fejezték ki az elvégzett munkáról.

A Patent Csoport összevont irányítással, teljesen egységes magyar tulajdonosi háttérrel kezdett el dolgozni. Zalaegerszegen a Zavéd-Patent, Sopronban a Lővér-Patent, Mosonmagyaróváron a Patent Távfelügyelet került be a 100%-ban Patent Tulajdonosok által felügyelt cégcsoportba.

Elkezdődött az SAP, a világ legismertebb vállalatirányítási rendszerének bevezetése. Mivel a cégcsoport munkatársainak száma meghaladja az ezer főt, és a területi igazgatóságok Zalaegerszegtől Sopronon, Mosonmagyaróváron Győrön, Pápán át számos régióban foglalkoznak az ügyfelekkel, ez a modern rendszer - végleges bevezetésétől, 2018-tól - nélkülözhetetlen lesz az ország harmadik, negyedik legjelentősebb vagyonvédelmi cégcsoportjának, a Patentnak az irányításában.

A Patent Applikáción keresztül az élőerős ügyfelek már a teljes vagyonvédelmi jelentésrendszerhez, adatokhoz hozzáférhetnek telefonjukon, legyenek bárhol a világban. A Patent Szoftverfejlesztés kiemelt szerepet kap a cégcsoport innovációs törekvéseiben.

2016.  

Az innováció éve. Elindultak az ügyfeleket még hatékonyabban kiszolgáló applikációs fejlesztések. Ezek első lépésben az év végéig az élőerőnek, majd 2017 elején a távfelügyeletnek nyújtanak hathatós segítséget az ügyfélkezelésben. Mindemellett az ügyfelek számára gyorsabb, egyszerűbb hozzáférést biztosítanak a személyes adatkezelésükhöz.


Befejeződtek az élőerős védelmet szolgáló szoftverfejlesztések. A Patent ezekkel a saját fejlesztésekkel egyedülálló módon szolgálja ki ügyfeleit. A Portai Beléptető Program, a Járőr Ellenőrző Program, az Elektronikus Jegyzőkönyv Program azonnali riportozást tesz lehetővé, segíti a cégek logisztikai szoftvereit, közvetett módon hozzájárul a termelés hatékonyságának növeléséhez.


Az élőerős üzletág fejlesztő csapata sikerrel helyezett üzembe egy multinacionális cégnél portai beléptető és beléptető kártya gyártó hardvert és szoftvert. A munkaállomás segíti az arcképes belépőkártyák gyors elkészítését és aktiválásukat. A szolgáltatásunk iránt már más cégek is érdeklődtek.


A távfelügyeleti üzletág komoly ügyfél létszám növekedést produkált. A szolgáltatások letisztulttá és szegmentálttá váltak. A régióban a Patent megerősítette a vezető pozícióját a távfelügyeleti területen. A GYŐRI központ mellett dinamikusan fejlődő területeken, Téten, Pápán, Sopronban és Mosonmagyaróváron is intenzív ügyfélnövekedést ért el a Patent. Az elfogó szolgálat és a központi diszpécser szolgálat munkáját is segítik a Patent által tökéletesített szoftverek. SMS szolgáltatás például.


A Patent napjaink egyik kulcskérdésével, a törvényi háttérnek megfelelő céges adatvédelemi rendszerek kialakításával, adatvédelmi átvilágítással is foglalkozik. Ezzel a szolgáltatásunkkal milliókat spórolhatunk megbízóinknak.


A Patent komoly ráfordítással olyan kis ismeretterjesztő animációs filmeket kezdett gyártatni, melyek gyorsan, egyszerűen mutatnak be szolgáltatásokat, segítenek az ügyfeleknek. Mindezek mellett elkészültek a céget bemutató filmek is.

 

2015.   

A Patent ebben az évben ünnepelte alapításának 25. évfordulóját. Az alapítást a cég még komolyabb munkával, a még komolyabb fejlesztésekkel ünnepelte. Ebben az évben kezdett gyakorlati szinten működni a Patent által kifejlesztett egyedi logisztikát segítő Portai Beléptető Szoftver, valamint az androidos platformra kiépített Járőrellenőrző Rendszer. A Patent távfelügyeleti ügyfélszáma tovább növekedett, és így már az egész cégcsoportban Zalaegerszegtől, Pápán, Sopronon és Mosonmagyaróváron keresztül Győrig megközelíti a tizenötezret.

A Patent együttműködést kezdett a Széchenyi István Egyetemmel a vagyonvédelem és a biztonságtechnika hátterét a jövőben garantáló szoftverek kifejlesztésére. Újabb gépjárművek kerültek a Patent flottába, Sopronban és a Rábaközben is erősödött a PATENTOS jelenlét. A biztonság minőségét ezen helyeken is egyre többen ismerik.

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai aranyérmes kajakozó a Patent arca szerepkörben mutatkozott be. A Patent továbbra is a győri régió egyik legnagyobb sportot támogató vállalkozása. Kajak-kenu, futsal, kézilabda, sportlövészet, ökölvívás, íjászat is szerepel a támogatott sportok illetve sportolók listáján.

 

2014.   

A Patent bevezeti a minőségbiztonság, az adatvédelem, a munkahelyi folyamatok átláthatósága, a modern vállalatvezetés szempontjából nélkülözhetetlen német fejlesztéseken nyugvó adatkezelő rendszert a HABEL-t. A HABEL a vállaltirányításban is komoly haszonnal működik. Szoftverfejlesztők kidolgozzák és beüzemelik az elfogók és a technikusok munkáját segítő ügyfélszoftvereket. Ezek az elfogók autójába azonnal megjelenítik a riasztás helyszínét, paramétereit, és a legrövidebb elérési útvonal is megjelenik az autókba telepített tableteken. A technikusok is így kapják a telepítési feladatokat. A Patent ebben is példát mutat a vagyonvédelmi vállalkozásoknak.

Akárcsak a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamarában elindított vagyonvédelmi vezetők klubjával. A Klub és a Patent sikeres konferenciákat szervez a biztonságos település témakörben. Ezzel komoly segítséget adva kisebb és nagyobb települések térfigyelő kamerarendszereinek kiépítéséhez. A Patent Csoport PÁPAI központja a kisebb települések igényeit felismerve nyit távfelügyeleti központot Pápateszéren.
Vagyonőreinknek a szakmai képzésen kívül elindítjuk a szakmai kommunikációs tréningeket is.

 

2013.   

Pápán is elkezd működni a Patent Csoport legfiatalabb távfelügyeleti és vagyonvédelmi szolgáltató egysége. A pápai indulás siker! Mind a város polgárai, mind a környéken ideiglenesen letelepedő külföldiek gyorsan kötnek a családjukra, a házukra, a lakásukra gondosan vigyázó Patent PÁPÁVAL távfelügyeleti szerződést. A GYŐRI távfelügyeleti ügyfeleknél is a  BOOM éve ez. Az országban példátlan gyorsasággal és beavatkozási eredménnyel éri el a cég a 7000-es ügyfélszámot. A Patent vállalja, hogy aktívan segít a Straits koncert megszervezésében, biztosításban.  Az esemény óriási siker Győrnek, a cégnek, a közönségnek. Közel ötvenezren hallgatják meg a híres együttest Győr főterén, főútján. Az év technikai újdonsága és szenzációja az egyre gyakrabban használt videokontrolos távfelügyelet.

 

2012.

A cégcsoport már Pápán is jelentős ügyfélkörrel rendelkezik, köszönhetően minőségi munkájának. A közösségi felelősség vállalásban egyedülálló módon támogat fesztiválokat, kulturális eseményeket, köztük már ötödször az ország legnagyobb ingyenes gyerekfesztiválját, a Győrkőcöt a cég.
Megépítik és beüzemelik Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb védett diszpécserközpontját.

 

2011. 

A Patent Csoport tagja: A Security Patent Kft., az LH Patent Security Kft., a Patent Plusz Kft., a Patent Clear Kft., a Zavéd Kft., FireZone Kft. A Security Patent Győr város sportjának egyik legnagyobb magán támogatója lesz a sportszövetségekkel kötött szerződés alapján (futsal, kézilabda, lövészet, boksz és  kajak-kenu).
 

2010.

A Patent csoport számokban:

  • 1300 munkatárs
  • 32 gépkocsi
  • 3 távfelügyeleti központ
  • 12000 magánügyfél
  • 120 nagy ügyfél
  • 52 beszállító
  • 20 év szakmai tapasztalat  

2009.

A Security Patent Élőerő Kft. a csoporton belül azzal a szándékkal jött létre, hogy az itt dolgozó munkatársaink, akik saját szakterületükön a legjobbak, kizárólagos figyelmet tudjanak fordítani a vagyonvédelmi szolgáltatásokra.

 

2008.

A Patent újabb kihívásokra reagálva nyit a kis ügyfelek felé is, azok mindennapi életét könnyebbé, biztonságosabbá téve.

 

2007.

A Patent belép a legnagyobb közösségi adományozók közé. Támogatja a Győri Nyárt, a Tavaszi Fesztivált, a Mediawave-t, a legjelentősebb hazai sportágat, a kajak-kenut. Szlogenjét világversenyeken is olvashatják a sikeres Laczik testvérek sportlövő fegyverein, vagy a magyar kajakválogatottak hajóin: Lendületben a biztonság minősége!  2007-től új szlogenekkel egészül ki a Patent alap jelmondata: A biztonság minősége. Ettől az évtől mindig hozzáteszik azt is, kiknek az érdekében. A szlogen így szól: A biztonság minősége az emberért.  A Patent bevezeti az idősek felügyeletét, a betegek gyors segítségét lehetővé tevő riasztórendszerét.

 

2006.

A Patent 15 éves. Megnyeri az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. vagyonvédelmi pályázatát több, igazán sikeres vagyonvédelmi céget maga mögé utasítva a komoly elbírálás tenderben.

 

2005.

A Patent vezetésével és szakmai tapasztalataira alapozva megalakul a Patent Holding Magyarország egyik meghatározó vagyonvédelmi holdingja, amely Nyugat-Magyarország egyik legnagyobb ilyen jellegű szakmai cége.

 

2004.

A Patent részesedéshez jut a zalaegerszegi Zavéd Kft-ben, valamint a Mosonmagyaróvári G-Teamben (később Patent Plusz).

 

2003.

A Patent új irodaházba költözik, ahol elkészül a régió egyik legmodernebb távfelügyeleti központja.

 

2002.

A Patent járőrautóit felszerelik a legmodernebb helymeghatározó berendezésekkel.

 

2001.

ISO minősítés elnyerése, a kontrollingrendszer bevezetése, a számítógépes ügyfélnyilvántartás elindítása.

 

1999.

A kiváló, folyamatos szakmai képzésnek köszönhetően a Patent elfogói megnyerik a nemzetközi testőrverseny fordulóját.

 

1996.

A Patent ügyfeleinek száma átlépi a 800-at, a megakadályozott vagyon vagy személy elleni esetek száma pedig meghaladja a 300-at.

 

1994.

Három év alatt Győr meghatározó vagyonvédelmi cégévé válik a Patent. Elkezdődik a technikai berendezések, felügyeleti központok telepítése.

 

1991.

Alapítás. Magyar bajnok sportolók, rendőrtisztek, biztonsági szakemberek megalapítják a tisztán magyar tulajdonban lévő vagyonvédelmi céget.